Limmareds Wärdshus även kallat Värsan grundades i november år 1962 av Älva Arwidsson, den främsta anledningen var att järnvägshotellet brann under våren samma år och alla som arbetade vid den intilliggande järnvägen behövde ett näringsställe. För att kunna förse arbetarna med mat stod Tranemo kommunen tillfogande med disponentvillan Sofiero och dem köpte även kaffestugan Söderport från en krögare i Hindås. Söderport har sitt ursprung i Karlshamn där den fungerade som kaffe och punschstuga fram till 1961 då krögaren i Hindås tog över den. Stugan monterades upp provisoriskt i anslutning till villan i Limmared men den blev kvar permanent och är än idag en del av vår restaurang.

 

Älwa som startade restaurangen fick idén om vår kända schnitzel när hon var på semester i Österrike i början av 60 talet och hennes recept blev minst sagt en framgångssaga. Det sägs att hennes ande fortfarande vilar över kocken som tillagar schnitzeln efter hennes recept och att detta recept ligger i en hemlig låda i köket.

Idag driver Mariane och Lennart wärdshuset och även om schnitzeln fortfarande är en stor del av restaurangen finns det även lite annat. I härlig miljö serveras vällagad mat av de finaste råvaror alla dagar i veckan. Varje veckodag serveras dagens rätt, veckans pasta och veckans vegetariska. Till helgen dukas det upp lite finare och serveras en A la Carté, du kan alltid välja vår berömda schnitzel alla dagar i veckan. Torsdag till Lördag är det dessutom kvällsöppet till kl 20:00.