Limmareds Wärdshus även kallat Wärsan grundades i november 1962 av Älva Arwidsson, den främsta anledningen var att järnvägshotellet brann ner under våren samma år och alla som arbetade vid den intilliggande järnvägen behövde ett näringsställe. För att kunna förse arbetarna med mat stod Tranemo kommun tillfogande med disponentvillan Sofiero och de köpte även kaffestugan Söderport från en krögare i Hindås. Söderport har sitt ursprung i Karlshamn där den fungerade som kaffe och punschstuga fram till 1961 då krögaren i Hindås tog över den. Stugan monterades upp provisoriskt i anslutning till villan i Limmared men den blev kvar permanent och är än idag en del av vår restaurang.

Kaffestugan - söderport - limmared

Älwa som startade restaurangen fick idén om vår kända schnitzel när hon var på semester i Österrike i början av 60-talet och hennes recept blev minst sagt en framgångssaga. Det sägs att hennes ande fortfarande vilar över kocken som tillagar schnitzeln efter hennes recept och att detta recept ligger i en hemlig låda i köket.

Idag driver Mariane och Lennart wärdshuset och även om schnitzeln fortfarande är en stor del av restaurangen så serverar vi även dagens lunch varje veckodag och på helgen dukar vi upp till A la Carte. Självklart serveras vår berömda schnitzel alla dagar i veckan. Torsdag till Lördag är det dessutom kvällsöppet till kl 20:00.